Abdullah Gül'den parti kuracağı iddialarına yanıt

ERZURUMŞEHİR/11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül CNN Türk'te konuştu

Abdullah Gül'den parti kuracağı iddialarına yanıt
03 Aralık 2016 - 19:35

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNN Türk özel yayınında parti kuracağı iddialarına yanıt verdi.

Geçtiğimiz Tony Blair ile bir araya geldiği ve parti kurma girişimlerinde bulunduğu öne sürülen Gül, şu açıklamayı yaptı;

"Önce beni tanıyanlar şunu bilmesi gerekir ki ben yerli bir insanım. Kendi değerlerimize inanan bir insanım. Ama yerli değerlerine inanan bir insan olarak demokrasiyi ve hukuku, bütün Batı dünyasını çok iyi bilirim. Onlarla beraber olmanın Türkiye'ye güç kattığını bilirim. Eğer siyaset yapacak olursam Batı'dan Avrupa'dan başka yerden destek almak değil kendi halkımdan destek alırım. Nitekim vaktiyle de hep bunları yaptım."

"Cumhurbaşkanlığı görevimi büyük bir onur ve şerefle bıraktıktan sonra 40 kez açıkladım aktif siyaseti bıraktım diye. Art niyetli çevreler bunu sık sık ortaya atıyorlar. Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim. Fazilet Partisi'nde bir kongre mücadelesinde bir başkanlık yarışına girmeye cesaret edilemeyen dönemde bunu yapmış bir insanım. O yenilikçi hareketin AK Parti'nin kuruluşuyla neticelendiği partinin nasıl kurulduğunu bilen bir insanım. Bunları bilen bir insan zamanını böyle faaliyetlerle geçirmez, başta Ankara'dan ayrılmaz."

"Tabii ki düşüncelerimi fikirlerimiz zaman zaman arkadaşlarla, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la buluşup aktarma fırsatımız olur. Kamuoyu ile düşüncelerimi paylaşmak gibi bir görevim de var. Nihayetinde bütün bu tecrübemi bir kenara koyacak halim de olamaz. Buna da tabii kimse rıza göstermez. Bu tip söylentiler art niyetli ve asılsız.

"Tony Blair ile görüşmenin siyasi parti ile kurmanın ne alakası olabilir. Ürdün'e gittim, güvenlik konferansı vardı. Baş konuşmacı olarak davet ettiler. Orada Ortadoğu'nun önemli meseleleriyle ilgili önemli bir konuşma yaptım. Türkiye biraz içe kapanmış durumda bunlarla çok ilgilenmiyor. Filistin meselesiyle ilgili açıklamalar yapıldı. Gittiğim her yerde de sanki görevde bir devlet adamı gibi ilgi ihtimam gösteriyorlar. Meselenin aslı bu"(Haberturk)

YORUMLAR

  • 0 Yorum