Avrupa corona virüse ilaç arıyor

ERZURUMŞEHİR/Özellikle akciğerleri etkileyen yeni tip corona virüse yönelik tam bir tedavi henüz yok. Ancak tüm dünya bir taraftan virüse etki edecek ve korunma sağlayacak bir aşı, diğer taraftan da virüsün neden olduğu hastalığı tedavi edecek ilaç veya ilaçlar bulmak için çalışıyor. Avrupa ülkelerinde de çok sayıda ilaç, corona virüs ile enfekte olmuş hastalar üzerinde test ediliyor.

Avrupa corona virüse ilaç arıyor
23 Mart 2020 - 14:12

Corona virüs salgınının neden olduğu COVID-19 hastalığının tedavisi için Avrupa'da dört deneysel yöntemin klinik denemelerine başlandı.

Fransız devlet araştırma kuruluşu Inserm'den yapılan açıklamada deneylerin 3 bin 200 kişiyi kapsadığı ve COVID-19'un doğrudan tedavisine yönelik 2013-2016 yılları arasında Batı Afrika'daki Ebola salgını tedavisinde kullanılan Remdesivirin ile HIV enfeksiyonlarına karşı kullanılan Lopinavirin ilaçlarının denendiği belirtildi.

DENEYLER HASTA İNSANLAR ÜZERİNDE YAPILIYOR

Fransız bilim insanları araştırmalarında insan hücrelerinden elde edilen ve Multipl Skleroz (MS) tedavisinde kullanılan Interferon Beta ve sıtma ilacı olarak bilinen hidroksiklorokinleri de denekleri üzerinde inceliyorlar.

Deneyler corona virüs ile enfekte olan ve bu nedenle bir hastanede tedavi gören Fransa, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, İspanya ve Büyük Britanya'dan hastalar üzerinde uygulanıyor.

“KEŞİF” VE “DAYANIŞMA” ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Fransız Sağlık Bakanlığı'ndan Jérôme Salomon, corona virüs pandemisinin büyük küresel sonuçlarını göz önüne alarak hızlı bir çalışma temposuna girdiklerini belirtti. Testlerin mevcut ağır koşullar altında yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Salomon, deneylerin "sıkı denetim altında" sürdürüldüğünü kaydetti.

Salomon, sürdürülen çalışmalara "Keşif" adını verdiklerini belirtirken, Inserm'den yapılan açıklamada da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) şemsiyesi altında "Dayanışma" adı verilen bilimsel çalışmalarda klinik araştırmaların yapıldığı açıklandı.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) dünya genelinde 340 bin kişiye bulaştı, hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 700'ü geçerken, 99 binden fazla kişi iyileşti. (DWTÜRKÇE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum