Aziziye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri Vali Seyfettin Azizoğlu'ndan tam not aldı…

ERZURUMŞEHİR/Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi aldı.

Aziziye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri Vali Seyfettin Azizoğlu'ndan tam not aldı…
26 Aralık 2016 - 14:09

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı ziyaret etti. Başkan Orhan ve yardımcıları tarafından kapıda karşılanan Vali Azizoğlu, daha sonra başkanlık makamına geçti. Burada belediye çalışmalarıyla ilgili Vali Azizoğlu’na görsel sunumla kapsamlı bilgi veren Başkan Orhan, kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik ve turizm yatırımları bağlamında çalışmalarını anlattı.

AZİZİYE DÖNÜŞÜMÜ YAŞIYOR

Ilıca’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapımı devam eden 340 konut, 114 işyeri ile projesi hazır olan ve TOKİ ile protokol aşamasına gelen Bahçelievler Projesi’ni aktaran Başkan Orhan, ilçenin etaplar halinde dönüşümünün sağlandığına vurgu yaparak, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Aziziye’nin Erzurum en güzel yaşam merkezi haline geleceğini ve termal turizmde markalaşacağını ifade etti.

ERZURUM’A YAKIŞIR BİR TESİS OLUŞTURDUK

Ilıca Termal Tesisleri’nin sadece Erzurum’un değil, bölgenin marka değeri olduğuna dikkat çeken Başkan Orhan, yaklaşık üç yıllık görev süresini geride bırakırken, ilçeye 18 aile kabini ile birlikte, mevcut tesislerin gerek kaplıca ve gerekse otel bölümünü adeta yeniden inşa ederek, ilçeye ve Erzurum’a yakışır bir tesis oluşturduklarını kaydetti.

BAŞKAN ORHAN, CAZİBE MERKEZLERİ PROJESİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Başkan Orhan, cazibe merkezleri projesi kapsamında yatırım yapmak isteyen girişimcilerin de Ilıca’ya yönlendirilmesi noktasında Vali Azizoğlu’ndan destek istedi. Başkan Orhan’ın bu isteğini takdirle karşılayan Vali Azizoğlu, Erzurum’un farklı turizm potansiyellerini bünyesinde barındıran nitelikli bir il olduğunu, bu bağlamda Ilıca’nın termal turizm potansiyeli ile ön plana çıkan çok önemli bir değer olduğunu vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNE TAM NOT

Başkan Orhan’ın Ilıca’da yapımı süren kentsel dönüşüm projelerini görünce “Ilıca’ya çok yakışmış” ifadesini kullanan Vali Azizoğlu, “340 konut, 114 işyeri Ilıca’nın turizm kimliğine yakışır görünümde olmuş. Öyle tahmin ediyorum ki, Bahçelievler projesi de tamamlandığında Ilıca bambaşka bir kimliğe kavuşmuş olacak.” dedi.

ILICA’NIN KIYMETİNİ BİLELİM

Ilıca Termal Tesisleri’nin Erzurum’un gözbebeği bir konumda ve görsellikte olduğunun altını Vali Azizoğlu, “Böylesine önemli bir tesisin ilimizde ve ilçemizde bulunması büyük bir avantaj. Bu tesisin kıymetini bilmeli, katma değer üretiminin artırılması noktasında başta tanıtım olmak üzere bir dizi çalışmalar yapmalıyız. Öyle inanıyorum ki, cazibe merkezleri programı kapsamında Aziziye’ye yeni yatırımcı ve müteşebbis çektiğimiz takdirde ilçe bir turizm cenneti haline gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Vali Azizoğlu, Başkan Orhan’ı çalışmalarından dolayı kutladı. Başkan Orhan, Vali Azizoğlu’nu belediyenin mesleki eğitim ve hobi kurslarında üretilen bir tablo ve belediyenin kültür yayınları serisinden hediye ederek uğurladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum