Başkan Sekmen'den Anneler Günü Mesajı

ERZURUMŞEHİR/Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Anne, bizleri sadece dünyaya getiren varlık değildir.

Başkan Sekmen'den Anneler Günü Mesajı
10 Mayıs 2019 - 16:59

Anne sevgi demektir, şefkat demektir. Anne, yurt demektir, vatan demektir. Ve en önemlisi de anne, hayatı bizzat öğrendiğimiz mektep demektir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; anneliğin eşi ve benzeri bulunmayan bir makam ve aynı zamanda sevginin, sadakatin ve bağlılığın bir nişanesi olduğunu kaydetti. Karşısında dünyanın bütün zenginliklerini sönük bırakan en eşsiz değerin annelik olduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, “Umutlarımızı yeşertendir annelerimiz… Yaşama sevincimizi taçlandıran, güçlendiren ve ayakta kalmamızı sağlayan manevi kalelerimizdir. Onlar dua kapılarımız, onlar kendimizi emin ve güvende htiğimiz yegâne sığınaklarımızdır” diye konuştu.

                                                      

“ANNELERİMİZ CENNETİN ANAHTARIDIR”

Anneleri, insanı sadece dünyaya getiren bir varlık olarak değerlendirmenin kesinlikle haksızlık olacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Annelerimiz aynı zamanda yurttur, vatandır. Bizi bir arada tutandır, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşatandır. Anne bir okuldur, mekteptir. Bizi eğitendir, bize öğretendir, fedakârlığı gösteren, bize şükretmeyi belletendir. Anne ebedi saadettir, anne kurtuluştur. Anne, ayakları altına cennet vaat edilendir ve tüm müminlerin avuçlarına bırakılmış birer cennet anahtarıdır. Dolayısıyla ne mutlu o anahtarın kıymetini bilenlere… Ve ne mutlu o anahtarla cennetin kapısını açıp, kurtuluşa erenlere…” ifadelerini kullandı.

 

“ANNELERİMİZE BORCUMUZU ASLA ÖDEYEMEYİZ”

Annelerin ve anneliğin kıymetini bir çırpıda sayıp dökmenin mümkün olmadığı gibi, anneleri yılın sadece bir gününde hatırlamanın da kesinlikle kâfi gelmeyeceğini ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları kaydetti: “Bizler her günümüzü dahi Anneler Günü olarak kutlasak; onlara olan minnet ve şükran borcumuzu yine ödeyemeyiz. O halde bize yakışacak olan, annelerimizi el üstünde tutmak ve başımıza taç etmektir. Onların dualarından nasiplenmek, bizim için büyük nimet, paha biçilemez bir servettir. Onların kıymetini bilmek, saygıda ve hürmette kusur etmemek ise, eşrefi mahlûkat olmanın gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle Anneler Günü’nü kutluyor, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden hürmetle öpüyor, ahirete göç etmiş olan annelerimize de, Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum