Başkan Yücelik'ten İstihdama Davet

ERZURUMŞEHİR/Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Erzurum’daki işverenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına çağrısıyla başlayan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) oda ve borsalarla birlikte...

Başkan Yücelik'ten İstihdama Davet
28 Şubat 2017 - 14:45

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü YücelikErzurum'daki işverenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına çağrısıyla başlayan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) oda ve borsalarla birlikte yürüttüğü istihdam seferberliğine katılmaya davet etti.

"Ülkemizin gücüne ve geleceğine güvenen ve bu yolda özveriyle çaba gösteren iş dünyamızın, zorlu bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde, elini taşın altına koyarak sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz" diyen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, "Özel sektörümüzün samimiyeti, hükümetimizin de desteği ile inşallah bu istihdam seferberliği başarıya ulaşacak. Devlet ve özel sektör omuz omuza verip bu konudaki hedefi yakalayabilir. İstihdam ve üretimde arzu ettiğimiz hedeflere ulaştığımızda, bu durum ekonomik istikrara da ciddi katkılar sağlayacaktır" dedi.

Türkiye'ye yatırım yapan ve istihdam sağlayanların kazançlı çıkacağını dile getiren Başkan Yücelik istihdam seferliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: 

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB iş dünyamıza yeni fırsatlar sunuyor. İstihdam seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların; 1 yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Ayrıca, bu sürenin sonunda işbaşı eğitim programına katılanların istihdam edilmeleri durumunda 42 aya kadar varan sürelerle asgari ücret üzerinden SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak istihdam seferberliğine katılan her işverenimiz, hem işini ve işgücünüzü geliştirecek, hem de Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparak, kazanacak."

Yeni istihdam olanaklarına imkan sağlayacak seferberliğin, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Yücelik, programla, başta işverenler olmak üzere, iş arayanlar ve öğrencilere birçok avantaj sunulduğunu belirterek, İşbaşı Eğitim Programı'nın mevzuatı gereği en az 2 sigortalı çalışanı bulunan ve İŞKUR'a kayıtlı olan tüm işyerlerinde uygulanabildiğini ifade etti.

Yücelik ayrıca, işverenlerin İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili ayrıntılı bilgilere, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile ETSO'da kurulan İŞKUR Hizmet Noktası'ndan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum