Beştepe'de tören! Erdoğan gözyaşlarına boğuldu

ERZURUMŞEHİR/Şehit babasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gözyaşlarına boğan şiir... FETÖ'cü darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç'un okuduğu şiir başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm salonu gözyaşlarına boğdu. Ali Oruç'un şiirinin bitiminden sonra salonda bulunanlar başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere şehit babasını ayakta alkışladılar. Şehit babası da salondakilerle birlikte 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye slogan attı.

Beştepe'de tören! Erdoğan gözyaşlarına boğuldu
13 Temmuz 2017 - 17:27

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini anma programı başladı. Gölbaşı'nda şehit olan ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babasının konuşması esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarına boğuldu.

"En büyük asker bizim asker"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da törende bir konuşma yaptı. Akar'ın konuşması öncesi salondakiler, "En büyük asker bizim asker" sloganı attı.

Akar, darbecilerin layık oldukları en ağır cezayı alacaklarını söyledi. TSK'nın kahraman ve fedakar mensuplarının her zamankinden daha güçlü olduğunu ve milletinin emrinde olduğunu vurgulayan Akar, "Şehitlerimizin ruhlarının şad olması için Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN: 15 TEMMUZ'DA CANIMIZA KAST ETMEYE KADAR GETİRDİLER

Programında Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yaptı. Bir şehit çocuğuna sarılan Erdoğan özetle şunları söyledi: "Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için ne kadar hamd etsem azdır. Allah'ıma bana böyle bir millete hizmet etmeyi nasip ettiği için ne kadar hamd etsem azdır. Sonunda işi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımıza kast etmeye kadar getirdiler. Bu fakirin canını alınca 80 milyonluk Türkiye’yi esir alacaklarını zannettiler. Bu, haktan nasibini almamış olanlar milletimizle aramızdaki rabıtayı göremedikleri için silah kullanarak ülkeyi teslim almaya çalıştılar. Bu alçaklar o gece kendilerince her şeyi hesap etmişler sadece Allah’ın hesabının tüm hesapların üzerinde olacağını düşünememişler. Sokağa adım attıkları andan itibaren planları bozuldu. 15 Temmuz gecesine dair öyle hatıralar var ki üzerimizdeki yükün ağırlaştıkça ağırlaştığını hissediyoruz.

'KEFENİMİZİ GİYDİK YOLA ÇIKTIK'

Az önce Adanalı babayı dinledik. 2 evladı özel harekatta şehit oldu. O gün orada 53 şehidimiz var. Allah rahmet etsin. Mekanları cennet olsun. Ömer Halisdemir kardeşimin eşi “rabbim bize de bu şahadeti nasip edecek mi?” diye ağlıyordu. Mesele bu. Rabbim bizlere inşallah aynı yolda şahadeti nasip etsin. Biz Allah yolunda dinimiz milletimiz vatanımızı için her an ölmeye hazır ta en başında kefenimizi giydik yola böyle çıktık. Safiye kardeşimizin görüntülerini izlediniz. Ulan terbiyesizler karşınızda tek başına bir bayan var. Elinde silah mı var? Hiçbir şey yok. O haliyle geliyor siz onunla ölümle tehdit ediyorsunuz. Ne oldu? Yürek meselesi bu yürek kürek değil. Mesele bu."(Hürriyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum