CHP Erzurum İl Başkanı Belli Oldu

ERZURUMŞEHİR/CHP Erzurum'da bugün kongre heyecanı yaşandı.

CHP Erzurum İl Başkanı Belli Oldu
02 Şubat 2020 - 22:56

Bugün yapılan CHP İl kongresinde iki aday yarıştı.


Kongrenin Divan Başkanlığını CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban yaptı.
Orhan Bozkurt'un 50 oy aldığı kongrede,mevcut başkan Bülent Oğuz 55 oy alarak 5 oy farkla kongrenin kazananı oldu.
Kongre'de konuşma yapan Başkan Bülent Oğuz,tek gayelerinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi; “Bizlerin tüm çabası Cumhuriyet Halk Partisi var olsun diye. Bugün burada kim kazanırsa kazansın Cumhuriyet Halk Partisi kazanmış olacak. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların olduğu süreçte açlıktan intihar eden insanlar varken, eğitim yetersiz kalmışken, gençliğin sorunları artarken Cumhuriyet Halk Partisi olarak ‘Bir hayalimiz var’ diyerek yola çıktık.

Kurucu değerlerinden gün geçtikçe uzaklaştırılan, yangın yerine dönüştürülmüş memleketimizde partimiz iktidar mücadelesi verirken bizlerde il örgütü olarak sizlerle beraberliği sürdürüyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz boşluğu doldurmak için sizlerle beraber çalışacağız. Geleceğin CHP kadrolarını birlikte inşaa edeceğiz.Geleceğine sahip çıkan il örgütümüz işk günkü gibi heyecanla çalışacağız ve biz şunu diyoruz; Erzurum için bir hayalimiz var.”İfadelerine yer verdi.

Kongrenin bir diğer adayı Orhan Bozkurt ise yıllardır Chp’ye gönül verdiğini ve tek gayesinin bu partiyi iktidara götürmek olduğunu belirterek şunları kaydetti; “Bundan yıllar önce mazlum insanların kaderi nasıl Mustafa Kemal Atatürk ile değiştiyse bugün de bu şehirde bizler tarafından Chp’yi iktidara götüreceğiz. Bizim hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı. Yıllardır ülkemizin sıkıntısını çektiği sosyal demokratik bir iktidar istiyoruz. Zalimlerin, insanlara üsten bakanların değil, Erzurum dadaşları gibi dik duran insanların olduğu bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyoruz'' diye konuştu.

Uzun yıllardır gazetecilik mesleği yapan Bozkurt, siyasetin ne olduğunu çok iyi bilirim diyerek yaşadığı sıkıntılardan şöyle bahsetti: “25. ve 26. dönem üçüncü sıra milletvekili adayı olduğum zamanlar dağ taş gitmediğim köy kalmadı. Şimdi bizim örgütlerimize baktığımızda yenilenmenin olmadığını görüyoruz. Ben Chp’nin Erzurum’da sesi ve yüzü olmaya geliyorum. Onun için herkesin desteğini bekliyorum. Ben onun bunun adamı değil Cumhuriyet Halk Partisinin adamıyım'' dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum