CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Açıklamalar

ERZURUMŞEHİR/CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Açıklamalar
20 Ekim 2020 - 20:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "fikri iktidarımızı tesis edemedik" diyen Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirdi: "Sayın Erdoğan, senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Fikri iktidar budur."
 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

BEKİR COŞKUN

Bekir Coşkun, kalemini satmayan yiğit bir gazeteciydi. Düşündüğünü bir şiir tadında yazan bir gazeteciydi. Belli çevreleri ürküten bir gazeteciydi. Sadece insan haklarını değil canlı olan herkesin hakkını hukukunu savunan bir gazeteciydi. Bütün yazdıkları bir miras olarak kaldı.

DÜNYA MUHTARLAR GÜNÜ

Muhtarların hakkını hukukunu savunmak bizim görevimiz. 82 değişik kanunda 354 madde muhtarlarla ilgili, hiçbir muhtar, hiçbir siyasetçi bunları bilmez. Neden muhtarlar için tek özgün bir kanun çıkarılmaz? Söyleyen ilk genel başkanım. Muhtarlar gerçek anlamda demokrasiyi temsil eden kesim. Muhtarın neden bütçesi yok? Muhtar bir yere gittiğinde muhtarlığı kapatmak zorundadır. Bir kişinin bürokratik işlerinin yapılması için görevlendirilmesi lazım.

 

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINI

Hatay'da büyük bir orman yangını çıktı. Hepimizin kaygıyla, kuşkuyla izlediği bir yangındı. Hatay Büyükşehir Belediyemize hepimizin büyük bir borcu var. Yangın çıktığı andan itibaren toplam 79 araç 395 personelle yangını söndürmeye çalıştılar. 24 saat çalıştılar. Ayrıca Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanlarına teşekkür etmeliyiz. Ayrım yapmıyoruz, biz CHP'yiz. Hataylıları, yeşilliği korudukları için onlara yürekten teşekkür ediyoruz.

ERDOĞAN'A FİKRİ İKTİDAR YANITI

Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar... Mustafa Kemal'in istediği gençlik budur. Bu çerçevede genç kuşaklar yetiştirilmiştir. Erdoğan geçen gün şöyle bir ifade kullandı: "Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik" Sayın Erdoğan, senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Fikri iktidar budur. Sen kendi iktidarını korumak için nasıl olur da 83 milyon benim söylediğimi tekrar ederse ve onların çocukları 18 yaşına geldiğinde bana oy verirse fikri iktidar gerçekleşmiş olur... Böyle bir dünya yok. Düşünceye bakın siz. 4+4+4 ü getirdin. Eğitimde reforma ihtiyaç var diyorsun. Her bakan yeni bir reform yaptı, ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sisteminin, fikri iktidarın gerçekleşme şansı kocaman bir 0'dır.

"ERDOĞAN'IN FİKRİ İKTİDARINDA TEFECİLERE HİZMET VAR"

Neden bu ülkede 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyor? Türk Telekom'u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin. İnsanda biraz sıkılma olur. Tonlarca para var ama öğretmene yok, ihtiyaç sahibi aileye yok. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: O gençler 2023'te sandığa gelecekler, kimden hesap soracaklarını hep beraber göreceğiz. Onların haklarını ve hukukunu nasıl yediğini o çocuklar bilmiyorlar mı? Senden de benden de iyi biliyorlar. Beylerin fikri iktidarında tefeciye hizmet etmek vardır. Tefecilere para ödemek yerine 83 milyona 48 bin 732 lira para ödenebilirdi.

BAHÇELİ'YE 'ASKIDA EKMEK' YANITI

Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Projeye bakın Allah aşkına, ne proje ama... Çağ açan bir proje. 18 yılın sonundaki rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum.

 

"GENÇLER YURTDIŞINA GİTMEK İSTİYOR"

18 yıldır iktidardalar. Öyle bir genç kuşak yetiştirdiler ki, geleceği Türkiye'de değil yurtdışında arayan kuşak. Mayıs 2020'de yapılan bir ankette gençlerin yüzde 62,5'i imkanı olsa yurtdışına gitmek istiyor. Bu tablonun sorumlusu kim? Bundan daha büyük beka sorunu olur mu? Erdoğan'ın ve beslemelerinin sayesinde geleceklerini yurtdışında arıyorlar. Bunlar da ahlak var mı? 18 yıldır bu ülkede yaşayan 83 milyonun burnundan getirdiniz ya.

SUUDİ ARABİSTAN'IN TÜRKİYE BOYKUTU

Suudi Arabistan, dosttuk, bayrakları bile yarı yarıya indirdik... Çıkıp Suudi Arabistan'a bir şey diyebildiler mi? Bunlar İstanbul'un ortasında adamı doğradılar konsoloslukta. Uçaklarına binip gittiler. Ne oldu? Cezayı Erdoğan çekse tamam, bu ülkenin sanayicisinin, üreticisinin ne günahı var? Bütün bunlara rağmen 23 Eylül'de Suudi Arabistan milli günü kutlu olsun diye havaalanlarına afiş asıyorlar. Şu kişiliksizliğe bakın Allah aşkına.

ERDOĞAN'A KABİLE DEVLETİ YANITI

Kabile devletinin ne olduğunu bilmiyor. Kabilede bir gelenek, örf vardır. Biz kabile devletinden daha da gerideyiz adam bunun farkında değil. Gelenek, görenek, Anayasa, adalet kaldı mı? Hayır. Keşke kabile devleti konumunda olsaydık. Hiç değilse oturur tartışırdık. Sen Anayasa'yı ihlal eden adamı yakında Yargıtay'a, AYM'ye üye yapacaksın. Yalandan fikri iktidar olunmaz.

İŞSİZLİK

Gerçekten işsizliği azaltmak istiyorsan, atama bekleyen 138 bin 393 öğretmene görev ver. Bunun için kanuna gerek yok. Yerli ve milli kaynaklara değer veriyorsan Zonguldak'ta iş bekleyen onbinler var. Engelli kadroları boş 18 yıldır. Okullara birer sağlık görevlisi hemen getir, okulun temizliği için personel ataması yapabilirsin. Özel sektöre de diyeceksin ki ben görevimi yaptım sıra sende.

Türkiye'de hepimizin can ve mal güvenliği var mı? Hiçbirimizin yok. Diyelim dışarıda böyle bir toplantıyı yaptık. Bir tane kişi gelecek, gizli ihbarcı tanık. Diyecek ki bunlar orada terörü nasıl büyütebiliriz diye toplantı yapıyorlar. Polis basacak, herkesi tutuklayacak, hakim derhal dosyanın üzerine 'gizlidir' kararı alacak. Neden gözaltına alındığımızı bilmeyecek. Aradan aylar, yıllar geçecek. Lütfederse savcı iddianame yazacak. Bu sistem içinde yabancı sermaye gelir mi Türkiye'ye? Bir grubun can ve mal güvenliği var. Parası olanların. Erdoğan'ın avukatına dolar bazında ciddi paralar verirsen senin de can ve mal güvenliğin olur. Peki garibanlar? Onların hepsi içeride.

"SONUNDA ASKIDA EKMEK GERÇEĞİNE GELDİK"

Boş tencerenin sesi çok çıkar. Petrolü, doğalgazı bulduk, yetmedi bir daha bulduk, Almanya bizi kıskanıyor, Yunanistan bitti, Türkiye dünya lideri ve Erdoğan dünyaya kafa tutuyor... Sonunda 'askıda ekmek' gerçeğine geldik. Bebek mamalarına kilit vurulmuş, onu bile görmüyorlar. Bunlar da ahlak yok. Kendi seçmenleri bile bunların verdiği rakamların doğru olmadığını söylüyor.

Medya bizim sesimizi duyurmuyor diyor Erdoğan. Senin medyanı kimse okumuyor ki zaten? Günün 24 saati zaten yalan söylüyorlar. A Haber psikolojik bir kanal. Senin neyini anlatacaklar?

Elektrik dağıtım şirketleri var. Aracılık yapıyorlar. 2016'da devletten 17 kuruşa alıyor, vatandaşa 41 kuruşa satıyor. Kim besleniyor? 2020'de devletten 25 kuruştan alıyor, vatandaşa 71 kuruştan satıyorsun. Parayı kim kazanıyor? Bu saray iktidarı kime hizmet ediyor.

DENİZLİ VALİSİ'NE TEPKİ

Liyakat çökünce o da AK Parti'nin eş başkanı olarak çıkmış piyasaya. Sen vatandaşın derdini biliyor musun? Balık baştan kokar, baş böyleyse aşağısı da böyle olur gayet normal.

ERKEN SEÇİM ÇIKIŞI

Erken seçim talebi benim değil, emekçinin, çiftçinin, hapishanede haksız yere yatanların talebidir. Ne korkuyorsun? Milli irade diyorsun. Milli iradeye gitsene. Korkuyorlar. Korksunlar. Adaleti getireceğiz.(GERÇEKGÜNDEM)

YORUMLAR

  • 0 Yorum