Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı tehdit sallıyor, biz tehdit dinlemeyiz

ERZURUMŞEHİR/Artvin'de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere değindi. Erdoğan, "Batı tehdit sallıyor, biz tehdit dinlemeyiz" dedi. Ardından gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, "Bizim Doğu Akdeniz'deki haklarımızından haberleri yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı tehdit sallıyor, biz tehdit dinlemeyiz
24 Ağustos 2019 - 17:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"2021 yılının nisan ayında Yusufeli Barajı'nda elektrik üretimi başlayacak. Doğu Akdeniz'de Amerika, Fransa, İngiltre, Katar varmış tek ülke yokmuş. Hangi ülke? Türkiye... Eline diline dursun. Sen Yavuzumuzu, Barbaros Hayrettini görmüyor musun?
Sondaj ve sismik araştırma gemilerimizin yanı sıra fırkateynlerimizi görmüyor musun?Uçaklarımızla her şeyimizle oradayız. Tehdit sallamıyorlar mı? Batı tehdit sallıyor. Biz tehdit mehdit dinlemeyiz. Burada Türkiye'nin haklarını sonuna kadar savunacağız.

KARARNAME MÜJDESİ

Yusufeli'nde mağduriyete izin vermeyeceğiz. Yeni yerleşim yerlerindeki hak sahibi mağduriyetini kararname ile gidereceğiz. Herkesin gönlünü hoşnut edecek şekilde bu süreci tamama erdireceğiz. Yapacağımız çalışmalarla yepyeni bir Yusufeli'ni inşa edeceğiz."

"HAKLARIMIZDAN HABERLERİ YOK"

Ardından Yusufeli Barajı'nda incelemelerde bulunan burada da gazetecilere açıklama yaptı.
Bir soru üzerine yeniden Doğu Akdeniz'deki gelişmelere değinen Erdoğan, "Şu anda Batı'nın yaklaşım tarzı anlaşılır değil. Uluslararası hukuka saygıları yok. Bizim Doğu Akdeniz'de haklarımızın neler olduğundan haberleri yok. 2 sondaj 2 sismik araştırma gemimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz, deniz ve hava o faaliyete katılıyor. KKTC halkının haklarını ve Türkiye'nin haklarını kimseye yedirmeyiz. Ama maalesef anamuhalefetimiz gemilerimizin olup olmadığından haberi yok. Ay-yıldızdan da haberi yok. Sürekli irtibat halindeyiz" diye konuştu. 

Erdoğan, 27 Ağustos'ta yapacağı Rusya ziyareti için ise "Rusya'daki tatbikata Sayın Putin'in daveti üzerine gideceğim. Bu arada orada bazı ikili görüşmeler yapacağız." ifadelerini kullandı.(NTV)


YORUMLAR

  • 0 Yorum