Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İngiltere'de flaş çağrı!

ERZURUMŞEHİR/Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da güçlenmesi maksadıyla İngiltere'deki iş adamlarını Türkiye'ye davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İngiltere'de flaş çağrı!
13 Mayıs 2018 - 18:01

24 Haziran'da seçime gidiyoruz. Bu seçimle beraber Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Seçimde şahsım da adaydır. Biraz önce heyetimle beraber buraya geldik.

 

"15 TEMMUZ'DA İNGİLTERE'NİN BİZE VERDİĞİ DESTEĞİ UNUTMAYACAĞIM"

 

Değerli konuklar ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin 500 yılı aşkın bir geçmişi var. Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak bir yönetim modeli oluşturuyoruz. Türk demokrasisini ve doğrudan şahsımı hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminde İngiltere'nin bize verdiği desteği unutmayacağım.

TOPLAM TİCARET HACMİMİZ 16 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDEDİR

 

Ticari ve ekonomik çıkarlarımızın genişlemesi ilişkilerimizi yakınlaştıran bir başka husus. Ticaret her dönemde ilişkilerimizi yakınlaştıran lokomotif olmuştur.Birleşik Krallık bizim için Avrupa'daki en büyük ikinci ihraç pazarıdır. Toplam ticaret hacmimiz 16 milyar doların üzerindedir. May, geçen yıl ziyarette bulunduğunda 20 milyar dolar hedef koyduk.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BİRLİKTE ÜRETELİM

 

Uzmanlarımız düzenli aralıklarla bir araya geliyorlar. Tüm seçenekler değerlendiriliyor. Ülkemizde 3 binden fazla İngiliz şirketine ev sahipliği yapıyoruz. Kendi şirketlerimiz ie Birleşik Krallık şirketleri arasında en ufak ayrım gözetmiyoruz.

 

Türkiye genç, dinamik, yetişmiş, güçlü alt yapımız ile ülkemizi daha cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde firmalarımızın mal ve hizmet alıp satmasıyla yetinmeyip katma değeri yüksek olan ürünleri birlikte üretelim.

 

Türkiye olarak Avrupa Atlantik bölgesinin güvenliğine önem veriyoruz. Ortadoğu'nun güvenliği için çalışıyoruz. Terörizmin her türlüsü ile mücade ediyoruz. Ülkemizin yanı başında tüm dünyayı ilgilendiren sınamalar yaşanıyor.

DEAŞ'IN İSLAM DEVLETİ OLARAK ADLANDIRILMASI SON DERECE YANLIŞTIR

 

Dünyada en fazla yardıma eli açık ülkeler olarak ABD birinci, Türkiye ikinci, İngiltere ise üçüncü sırada. Milli gelire oranladığımızda ise Türkiye birinci, ABD ikinci, İngiltere ise üçüncü sırada. DEAŞ'ın islam devleti olarak adlandırılması son derece yanlıştır. Bizim dinimiz barış ve kardeşlik dinidir.(Sabah)

YORUMLAR

  • 0 Yorum