Erzurum Hınıs Başköy Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

ERZURUMŞEHİR/Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü vatandaşımızın en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için içme suyu tesisleri, içme suyu havzalarını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak adına evsel atıksu arıtma tesisleri inşa etmekte, tarımsal sulamanın en etkin ve verimli şekilde yaygınlaştırılması için sulama yatırımları gerçekleştirmektedir.

Erzurum Hınıs Başköy Barajında Çalışmalar Devam Ediyor
02 Ekim 2019 - 12:06

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.                      

Su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetilmesinde lider kuruluş olan Devlet Su İşleri bu çerçevede Erzurum’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzurum ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bu kapsamda Erzurum Hınıs Başköy Barajında çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve baraj inşaatında 94 fiziksel gerçekleşme sağlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Çalışmaları devam edenHınıs Başköy Barajınıntamamlanması ile 205 bin 350 dekar tarım arazisinin sulamasını sağlanacağını belirtti.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden 101 metre yüksekliğine sahip olan Hınıs Başköy Barajının 166 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizen Aydın,’ Başköy Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 123 milyon 210 bin TL net gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir ’dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum