ETSO üyelerine KOSGEB destekleri anlatıldı

ERZURUMŞEHİR/Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) KOSGEB Temsilcilik Ofisi tarafından, Oda üyelerine yönelik olarak, KOSGEB destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ETSO üyelerine KOSGEB destekleri anlatıldı
02 Mayıs 2019 - 12:35

ETSO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, KOSGEB ETSO Temsilcilik Ofisi Sorumlusu Edanur İspirli tarafından, KOSGEB Kanunu, vizyonu, misyonu, temel değerleri ve KOSGEB'in politika ve hedefleriyle ilgili bilgiler verildi. İspirli, toplantıda daha sonra KOSGEB'in işletmelere yönelik destek programlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

 

İlk olarak, “Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” hakkında bilgi veren Edanur İspirli, programın amacının; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini arttırmak, yeni kurulan işletmelerin hayatta kalma oranının arttırılmasını sağlayacak programların yapılmasına zemin hazırlamak olduğunu söyledi. İspirli, ‘Geleneksel Girişimcilere' 60 Bin TL, ‘İleri Girişimcilere' 370 Bin TL'ye kadar destek sağlanan programda, Geleneksel Girişimci Programı'nda hedefin; işletmeleri kuruluş yıllarında desteklemek ve bu işletmelerde istihdamı teşvik etmek olduğunu dile getirdi. İleri Girişimci Programı'nda ise; yenilikçi, sanayide dijitalleşme uygulamaları, orta yüksek / yüksek teknoloji düzeyindeki sektörlerle imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sayısının arttırılmasının hedeflendiğini kaydeden İspirli, bu programda da yine kuruluş desteği ve performans desteği verildiğini belirterek, makine teçhizat ve yazılım giderleri için teknoloji seviyesine göre geri ödemesiz destek sağlandığını vurguladı.

 

Toplantıda ayrıca, “İşletme Geliştirme Destek Programı”, “İş Birliği Destek Programı” ve “KOBİGEL KOBİ-Gelişim Destek Programı” hakkında da bilgiler veren Edanur İspirli, işletme sahiplerinin ve yetkililerinin KOSGEB destek programlarıyla ilgili her türlü detaylı bilgiye, KOSGEB ETSO Temsilcilik Ofisi'nden ulaşabileceklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum