EYOF 2017 Erzurum'un Kapanış Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

ERZURUMŞEHİR/EYOF 2017'de yarışmalar tamamlanırken, organizasyonun kapanış basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşmacılar EYOF 2017'nin başarısını ön plana çıkardı.

EYOF 2017 Erzurum'un Kapanış Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
17 Şubat 2017 - 21:52

Snow Dora Otel’de düzenlenen basın toplantısına Avrupa Olimpiyat Komiteleri Genel Sekreteri Rafaelle Pagnozzi, EYOF Koordinasyon Komisyonu Başkanı Liney Halldorsdottir, EYOF 2017 Erzurum Genel Koordinatörü Necati Kaplan katıldı.

Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Rafaelle Pagnozzi, açılış basın toplantısıyla alakalı bir konuyu hatırlatmak istediğini ifade ederek, "EYOF 2017'nin en iyi EYOF olacağını belirtmiştim. Erzurum anılarımızda en iyi kış festivali olarak kalacak. Ulusal ve bölgesel yetkililere teşekkür etmek istiyorum. Türk sporunun yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum çünkü burada çok güzel spor kompleksleri bulduk. Şunun özellikle altını çizmem gerekiyor ki; bu organizasyonda emeği geçen Türk yöneticilerine övgü yağdırmak için daha fazla kelime bulamıyorum şu an. Oldukça başarılı bir festival geçirdik. Erzurum'a bir daha gelmeyi düşünüyorum, belki bir olimpiyat organizasyonu için. Eminim Erzurum iyi bir olimpiyat organizasyonu da çıkaracaktır." açıklamalarında bulundu.

Halldorsdottir: Bu festival ile gurur duyabilirsiniz

EYOF Koordinasyon Kurulu Başkanı Liney Halldorsdottir, "Organizatörler gece gündüz bu organizasyonun başarılı olması için çalıştı ve inanıyorum ki bunu başardılar. Konuştuğum genç sporcular ve antrenörler oldukça memnunlar ve Erzurum'dan iyi anılarla ayrılacaklar. EYOF, katılan çoğu sporcunun ilk büyük organizasyonu olacak. Eminim ki bu organizasyon, sonsuza kadar onların anılarında kalacak. Ben de herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Genel Koordinatör Necati Kaplan'a çabaları ve katkısından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu festival Erzurum’daki ve Türkiye genelindeki birçok gence ilham verecek. Spor, inanıyorum ki huzur ve barışı sağlayabilir ve bu hepimiz için çok önemli. Sporla ilgilenenler sporun değerini daha da artırıyorlar ve bu bana güven veriyor. Ben eminim ki Erzurum ve Türkiye için bu büyük bir fırsat olacak bu. Erzurum'dan iyi anılarla ayrılıyorum. Şu an Erzurum'a gelişimden önce olduğundan daha fazla arkadaşa sahibim. Bu da Türk insanının doğasını gösteriyor. Herkese katkıları için çok teşekkür ediyorum. Bu festivalle ve Erzurum’la gurur duyabilirsiniz" diye konuştu.

Aran: Başarılı bir organizasyon geçirdik

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin EYOF'tan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, Erzurum 2019 adaylığının başlangıcından bu yana TMOK’u temsilen bu organizasyonun içinde olduğunu aktararak, " Hepinizin bildiği gibi Bosna Hersek hükümetinin isteğiyle 2019 ve 2017 hükümetimizin ve IOC'nin de onayıyla takas edildi. Çünkü bu tip organizasyonlarda her zaman şöyle bir şey vardır; bir sonraki organizasyonu yapacak olan ülkenin temsilcileri, bir evvel ki oyunlarda ya da festivallerde gözlemci olarak yer alırlar ve tecrübe kazanırlar. Fakat bizim 2015 yılında Liechnstein ve Avusturya'nın ortak yaptığı organizasyonda böyle bir şansımız olmadı çünkü o zaman aday ülke Bosna Hersek’ti. Bütün bunlara rağmen burada son derece başarılı bir organizasyon geçirdik. Ben çeşitli organizasyonlara ve olimpiyat oyunlarına katıldım. Daha evvelki yılarda Uluslararası Kayak Federasyonu'nda da görev yaptım. Çok samimiyetle söylüyorum ki bu kadar iyi bir organizasyon görmedim. Buradaki tesisler Erzurum'un iftihar edeceği kadar iyi. Otellerimiz ve Oyunlar Köyü de iyi durumda. Dolayısıyla Türk misafirperverliğimizi iyi sergilediğimizi düşünüyorum. 34 ülke bildiğiniz gibi burada ve dün akşamki yemekte bir konuşmacı şunları söyledi: ‘Katılmayan ülkeler herhâlde şu an televizyondan burayı izleyerek üzülüyorlardır.’ Sportif başarı detaylarına şua n girmiyorum. Ülkemizde kış sporları şimdiye kadar hep geride kalmıştı. Buna rağmen son yıllarda her sporda olduğu gibi kış sporlarında da devletimiz yeni tesisler yapıyor. Ben emeği geçen herkese ve Erzurum halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaplan: Genel toplamda 1311 katılım gerçekleştirdik

EYOF 2017 Erzurum Genel Koordinatörü Necati Kaplan ise konuşmacılara teşekkür ederek sözlerine başladı ve şu açıklamalarda bulundu:

"EYOF 2017'ye toplamda 675 sporcu katıldı. Ekip şefleri, antrenörler, idareciler ve teknik ekibin toplamı 436 kişi. Bunun yanı sıra Avrupa Olimpiyat Komiteleri Başkanı ve misafirleri kapsamında 120 kişiden oluşan VIP konuklarımız vardı. Uluslararası federasyonlardan görevlendirilen teknik delege ve hakem gibi 80 görevlimizi de misafir ettik. Toplamda 1311 katılımcı vardı. Açılışımıza 10 binin üzerinde seyirci geldi ve çeşitli ulusal kanallarda açılışımız canlı yayınlandı. Toplamda 38 madalya töreni gerçekleştirildi. 100'ün üzerinde madalya verdik. En çok mutlu olduğumuz sonuç sakatlıkların olmamasıdır. Herhangi bir kaza da yaşamadık. Avrupa Olimpiyat Komitesi yöneticileri gerekli bilgileri verdi ama onların son derece pozitif değerlendirmeleri beni, ekibimi ve bin 200 kişiyi son derece memnun etti. Kendilerine de biz çok teşekkür ediyoruz. EOC bizi her zaman destekledi. Ayrıca komisyon başkanımız ve arkadaşları da aynı şekilde bizi çok desteklediler. Medya birimimize de çok teşekkür ediyoruz. Canla başla görev aldılar. Hem Erzurum genelinde hem de ulusal medyada EYOF'un haberlerini sürekli dinledik. EYOF'un kendi bünyesi içerisindeki medya ekibi de çok büyük efor sarf etti. Onlarla ilgili de çok önemli şeyler söylemek istiyorum. 2011'de tribünlerde short track müsabakalarını izleyen sporcumuz Hazar Karagöl’le ilgili bir video yapmıştı bizim basınımız. O zamanlar bir seyirci olarak bu sporla tribünde tanışmıştı Hazar. Çok ilgisini çekmiş ve bu spora başlamıştı ve Hazar bugün gümüş madalya kazandı. Bu da bizi gerçekten çok duygulandırdı. 2011 sayesinde spora başladı ve bugün EYOF'ta Erzurum'da madalya kazandı. Biz de ümit ediyoruz ki EYOF vasıtasıyla birçok genç seyircimiz hayaller kurup bunları gerçekleştirme fırsatına sahip olurlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Erzurum Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, Atatürk Üniversitesi'ne, sivil toplum kuruluşlarına, bütün basın mensuplarına, Erzurumlulara ve gönüllülük esasına dayanarak çalışan 15 direktörümüze, yarışma organizasyonlarında yer alan spor federasyonlarımıza, bütün gönüllülerimize ve özellikle de güvenliği sağlayan polislere ve askerlere canı gönülden teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum