İzmir'de Erzurumlular 12 Mart'ı Andı

ERZURUMŞEHİR/İzmir’de yaşayan Erzurumlular atalarına olan minnet borçlarını onları saygı ve rahmetle anarak gösterdiler.

İzmir'de Erzurumlular 12 Mart'ı Andı
14 Mart 2019 - 21:24

12 Mart 1918 Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101 inci yıl dönümünde, İzmirdeki Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk koyarak etkinlik gerçekleştirdiler.

Programda konuşan Vakıf Başkanı Dr, Kenan Kırkpınar şunları söyledi;12 mart sadece Erzurum’u değil ülkemizinde kuruluş ve kurtuluş tarihidir. Erzurum düşerse Anadolu düşer bilinciyle hareket eden cefakar halkımız her türlü imkansızlığa karşı göğsünde bulunan imanla mücadele etmiş, geleceğin Türkiye’sinin bir anlamda temellerini atmıştır. Adını bile hatırlamadığımız nice nene hatunlar vardır ki bu zaferde her türlü kahramanlığı göstermiştir. Her ne kadar insanlarımız bu anlamlı günlere ilgi göstermiyor olsa da bizler özelliklede vakfımız sonsuz kadar şehitlerimizin yadigarına sahip çıkacağız. İstiklal marşının okunması ve Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından, Vakıf bünyesinde yetiştirilen gençlerin muhteşem bar gösterisi ile etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum