İzmir Ve Erzurum AÖF Protokolü İmzaladı

ERZURUMŞEHİR/Erzurum Atatürk Üniversitesinin AÖF sınavlarını İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapacak.

İzmir Ve Erzurum AÖF Protokolü İmzaladı
23 Ağustos 2017 - 12:17

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Atatürk Üniversitesi arasında sınav protokolü imzalandı. Protokol gereği Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin sınavlarını İzmir’in güney bölgesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü organize edecek ve öğretmenleri sınavlarda görevlendirecek.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin İzmir’deki sınav merkezi görevini İzmir Katip Çelebi Üniversitesi sürdürüyordu. Ancak öğrencilerin sınav günü üniversitenin Çiğli’deki kampüsüne ulaşmada güçlük çekmesi, sınavlara Ege Bölgesinin diğer ilerinden de gelen öğrenciler bulunmasını değerlendiren Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir’i iki bölgeye bölme kararı aldı. Kuzey İzmir sınav bölgesinde yetkili olarak Katip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği sürdürülürken Güney İzmir bölgesinde ise İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile anlaşma sağlandı. Geçtiğimiz günlerde İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik’in imzaladığı protokolün ardından teknik yapılanmanın devam ettiği bildirildi. Protokol gereği İzmir’in güneyinde ve komşu illerinde yaşayan öğrenciler, bu bölgede bulunan okullardan kendilerine en yakın olanını tercih edebilecek. Böylece sınav tarihlerinde Çiğli’ye akın eden öğrenciler nedeniyle aksayan ulaşım çözüme kavuşurken, öğrenciler de sınav merkezine daha rahat ulaşma imkanı bulacak.

                                                         

İl Milli Eğitim Müdürlüğü sınavlarda öğretmenleri görevlendirecek. Altyapı çalışması devam eden sistemden başvuru yapacak olan öğretmenlerin bilgileri Erzurum Atatürk Üniversitesi bilgi bankasında saklanacak. Başvuru durumuna göre görevlendirmeler manuel ya da sistem tarafından rastgele olacak şekilde yapılacak. Görevi kendisine mesaj ile iletilen öğretmen, sisteme girerek görevi onaylayabileceği gibi reddetme imkânına da sahip olacak. Ücretlendirme ise ÖSYM’nin uyguladığı sistemle aynı olacağı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum