Koronavirüsten Toplam Can Kaybı 1101 Oldu

ERZURUMŞEHİR/Türkiye'de son 24 saatte 5 bin 137 yeni vaka tespit edildi, 95 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 542 artarak 2 bin 965 yükseldi.

Koronavirüsten Toplam Can Kaybı 1101 Oldu
11 Nisan 2020 - 20:03

son 24 saatte 5 bin 137 yeni vaka tespit edildi, 95 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 542 artarak 2 bin 965 yükseldi.
Şuana Kadar toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 1101 oldu.

Bakan Koca yaptığı açıklamada;
 

Vaka sayımız, test sayısındaki artışla birlikte, öngörülebilir düzeyde artıyor. Bu artış, yoğun bakım sayısında gerçekleşmiyor. Tanıda daha hızlıyız, tedavi erken başlıyor. Türkiye tedavide ciddi başarı gösteriyor. Asıl başarı virüsten korunabilmekte.
 
Hikmetli bir söz, hepimiz birbirimizin eli, ayağı, gözü, kalbiyiz der. Kendimizi korumanın yolu, başkasına dikkat ve özenden geçer. Toplumumuz bu dikkate sahip. Toplumumuzda yüksek bir duyarlılık var. Hepimiz emin olalım: Millet-Devlet el birliğiyle, Koronayı mutlaka yeneceğiz.
 
Genç arkadaşlardan isteğim şu: Belirti olmaması sizi yanıltmasın. Virüsü yenemeyecek kişilere virüs bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Hareketli günlere mola verin, bu molada kararlı olun. Mücadelede siz hangi tarafta yer alırsanız, şans o tarafta olacak, bunu unutmayın.
 
Yüce Meclisimiz, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile beklediğimiz adımı attı. Sağlık çalışanlarımızın salgınla mücadele ettiği günlerde bu zamanlama çok anlamlıdır. DEĞERLİ VEKİLLERİMİZ sizlerden istirhamımız, tasarının Meclis’in tümünün Evet oyuyla hemen yasalaşmasıdır.
 
Ülkemiz, virüsün dünya kamuoyuna duyurulduğu 31 Aralık 2019’dan itibaren, bu tehdidi, sözün bilime ve bilim insanlarına bırakılacağı bir sağlık sorunu olarak ele almıştır. Bir halk sağlığı tehdidini diğer tüm konulardan ayıran stratejiye güvenin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum