METE YARAR'DAN MUHTEŞEM '15 TEMMUZ' KONFERANSI

ERZURUMŞEHİR/Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Erzurum’da “15 Temmuz Süreci ve Darbenin Kayıp Saatleri” adlı konferans verdi. Yarar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda vatan hainleri tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsünü anlattı.

METE YARAR'DAN MUHTEŞEM '15 TEMMUZ' KONFERANSI
29 Aralık 2016 - 13:41

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi Destanı’nın önemini anlattı. Başkan Sekmen, “Belediyecilik sadece yol, kanal, alt ve üst yapı yapmak değildir. Aynı zamanda vatandaşın kültürel ve sportif alanlarda da eğitilmesine önem verir. Bizim de, çevremizde ve ülkemizde neler olduğunu, dünyada hangi olayların olduğunu bilmemiz gerekiyor. 15 Temmuz akşamı çok vahim bir olayla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz gecesi gibi gerek geçmiş tarihte gerekse de Cumhuriyet tarihinde böyle bir vahim olay yaşamadık. Birileri bu olayları planlarken aklına şunu getiremedi. Bu milletin polisi ve askeri yeri geldiği zaman bu toprak için canını feda ediyorsa, aziz milletimiz de tankın altına yatar, göğsünü kurşunlara siper eder ama vatanını ve milletini asla ve asla vermez” diye konuştu. AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da, FETÖ’cü postallı satılmış vatan hainlerince yapılan darbe teşebbüsünün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ve aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle püskürtüldüğünü ifade etti. Parlamenter Ilıcalı, 15 Temmuz’un milli hafızalardan asla silinmemesi gerektiğini ifade etti. 

 

ZEKAİ PAŞA’NIN SELAMI İLETİLDİ

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, konferansına 15 Temmuz’un kilit ismi Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile aralarında geçen diyalogu ve selamını aktararak başladı. Erzurumlu Zekai Paşa’nın Dadaşlara selamını ileten Yarar, “Bizde kuraldır. Biz büyüklerimizin memleketine gittiğimizde ararız, ‘Doğduğun yerdeyiz’ der müsaade isteriz. İlk indiğimde aradığım isim Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’ydı. ‘Memleketindeyim icazetin var mı?’ dedim. ‘Var’ dedi, ‘Benden herkese selam söyle’ dedi. Kendisi El Bab’da… Sesi çok iyiydi. Hepinize, Zekai Paşa’nın selamını iletiyorum” diye konuştu.

 

“KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ”

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken iç güvenlik harekâtı operasyonlarına katıldığını ifade eden Mete Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güneydoğu’da çok görev yaptım. Görevden sonra çekimler için birçok kez bölgeye gittim. ‘Bugün yaşananlar bu ülkeye yakışmıyor’ derdim hep. Bizim ülkemiz farklı. Biz Suriye değiliz, Irak da değiliz. 15 Temmuz günü öğrendik ki FETÖ’sü, PKK’sı, DAEŞ’i çok uzun yıllardan beri beraber çalışmışlar zaten. 15 Temmuz günü bize cuntayı tattırmak istediler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, çok fazla olayları abartan bir insan değildir. Tam aksine ‘Vatandaş tedirgin olmasın’ diye bazı olayları yumuşatarak aktarır. Ama Cumhurbaşkanımız o gün ‘Kurtuluş Savaşı veriyoruz’ diyorsa bir bildiği vardır. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın feraseti ve aziz milletimizin dirayetiyle o gece yurdun her bir sathında istiklal ve istikbal mücadelesi verdik. Vatanımızı vatan hainlerinden koruduk.”

 

“GENÇLER, KURŞUNLARA DİZ ÇÖKMEDİ”

Yarar, 15 Temmuz’da Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen bir olayı şöyle anlattı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde çatışma vardı. Gençler ateş edenlerin üzerlerine yürümeye başladılar. Aldıkları ilk karar şu: ‘Ateş edildiğinde hiç birimiz diz çökmeyeceğiz yere yatmayacağız. Onların yüzünde bir mutluluk ifade ettirmeyeceğiz. Türk milletinin diz çökmediğini, bu korkak adamlara göstereceğiz’ dediler ve kurşunlara iman dolu göğüslerini siper ettiler. Hiç biri diz çökmedi. Şehitlerin tamamı göğüs üzerinden şehit oldu. Arkasından gelen ekipte diz çökmedi. En fazla şehit verdiğimiz olaylardan biridir. İşte 15 Temmuz böyle bir geceydi.” Konferans, soru-cevaplarla yaklaşık 2 saat sürdü. Program sonunda Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “Darbenin Kayıp Saatleri” adlı kitabını hayranları için imzaladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum