Mükerrem Kemertaş'a Vefa Gecesi

ERZURUMŞEHİR/Pendik Belediyesi, Türkü Çınarı Mükerrem Kemertaş için vefa gecesi düzenledi. Alkışlar eşliğinde salona gelen Mükerrem Kemertaş’a Pendikliler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan İzzet Altınmeşe ve Belkıs Akkale gibi sanatçılar vefa borçlarını güzel türküler seslendirerek gösterdi. Kemertaş’ın elini öperek sağlık ve afiyetler dileyen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, gösterdikleri ilgiden dolayı da Pendiklilere teşekkür etti.

Mükerrem Kemertaş'a Vefa Gecesi
06 Kasım 2017 - 15:50

Erzurum'un yetiştirdiği TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Mükerrem Kemertaş için Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde kapsamlı bir vefa programı düzenlendi. Gecede sanatçı dostları İzzet Atlınmeşe, Belkıs Akkale, Sevcan Orhan, Onur Şan, Aysun Gültekin ve Lütfü Ortakale yalnız bırakmadı. Sanatçılar, vefa gecesine katılan ancak sağlık sorunu sebebiyle sahne alamayan Kemertaş’a vefa borçlarını birbirinden değerli türküler söyleyerek gösterdi. Gecede babası Mükerrem Kemertaş’a destek veren Tuncay Kemertaş da güzel sesiyle Erzurum Dağları Türküsünü seslendirdi. Yoğun ilgiden dolayı çoğu kişinin ayakta izlediği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, program sonunda Mükerrem Kemertaş’a sağlık ve afiyetler dileyerek elini öptü.    

Şehitlerimiz unutulmadı

Geceye çok sayıda TRT sanatçısı katılarak eserlerini seslendirdi. Belkıs Akkale, sahnedeki performansı öncesi “çok kıymetli ağabeyim” diye hitap ettiği Mükerrem Kemertaş için “O, sadece benim için değil, toplum için de çok önemli bir şahsiyet. Onunla onur duyuyorum.” dedi. Yanık sesiyle birbirinden güzel türküler okuyan İzzet Altınmeşe ise sanatçı için “O, türküler okumadı, türküleri yaşadı” dedi. Öte yandan programda hain terör saldırısı sonucu şehit olan 9 askerimiz unutulmadı. İzzet Altınmeşe, şehitlerimiz için ağıt okudu

YORUMLAR

  • 0 Yorum