Oltu Sivridere Barajı Sulaması Çalışmalarına Devam Ediyor

ERZURUMŞEHİR/Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzurum iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzurum ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Oltu Sivridere Barajı Sulaması Çalışmalarına Devam Ediyor
26 Haziran 2019 - 11:54

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması projelerden Erzurum ilimizde nasibini aldı.

 

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğini belirtti.

 

Erzurum Oltu Sivridere Barajı Sulaması Çalışmaları Devam Ediyor

Çalışmaları devam eden Sivridere Barajı Sulaması hakkında açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Sivridere Barajını tamamladık. Sulama inşaatında çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile 6 bin860 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.

 

Genel Müdür Aydın, ’İş kapsamında, 6833 metre ana hat ve üzerinde bulunan 3 adet basınç kırıcı odası olmak üzere bütün sanat yapıları, ayrıca yedek 1 (701 metre), yedek 2 (916 metre), yedek 3(167 metre), yedek 4 (1251 metre) , yedek 5 (276 metre) hatları sanat yapıları ile birlikte tamamlandığını ve bu hatlara ait sızdırmazlık testlerinin devam ettiğini açıkladı.

 

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

 

Sivridere Barajının temelden yüksekliğinin 46 metre ve 1,34 hm3 su biriktirme hacmine sahip olduğunu açıklayan Aydın, ‘Erzurum Oltu Sivridere Barajı sulaması işinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Projenin hayata geçmesi ile 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine 4.116.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.’dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum