Termalspor zirveye ortak oldu…

ERZURUMŞEHİR/Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde Erzurum’un ve Doğu’nun gururu olan Aziziye Belediyesi Termalspor, ligin 10. haftasını kayıpsız geçerek, zirveye ortak oldu. Termalspor zorlu maçta Beykoz Belediyspor’u 27-26 mağlup etmeyi başararak, ligde Beşiktaş’ın ardından ikinci sıraya yükseldi.

Termalspor zirveye ortak oldu…
04 Aralık 2016 - 22:56

Ilıca Aziziye Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ilgi oldukça yoğundu. AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, bir dönem Yakutiye Kaymakamlığı yapan ve halen Beykoz Kaymakamlığı görevini yürüten Ahmet Katırcı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ömer Faruk Yarba ve Termalspor Kulübü Başkanı Abdullah Gülakar, kalabalık bir taraftar topluluğuyla birlikte karşılaşmayı takip ettiler.

Karşılaşmaya iyi başlayan Termalspor ilk yarıda ortaya koyduğu performansla rakibine büyük üstünlük sağladı. İlk yarıyı 16-10 önde kapatan Termalspor, ikinci yarıda toparlanan rakibi karşısında zorlansa da karşılaşmadan 27-26 galip ayrılarak iki puanın sahibi oldu. Termalspor ligde ikinci sıraya yükselerek, zirveye ortak oldu. 

Termalspor’da Mukola ve Stanislav 5, Elmir ve Dmitrii de 4’er golle skor yükünü üstlenirken, Yurii 3, Mert ve Ufuk 2, Ömer ve Andrey de 1’er golle galibiyete katkı sundular. Konuk Beykoz Belediyespor’da ise, Ömer Faruk 6 ve Vladimir de 5 golle en skorer isim oldular.

GÜLAKAR VE OTMAN MUTLU

Termalspor Başantrenörü Berkan Otman, ligin onuncu haftasını çok önemli bir galibiyetle kapattıklarını ifade ederek, müthiş bir performans ortaya koyan oyuncularını tebrik etti, maç boyunca takımlarını destekleyen taraftarlara teşekkür etti.

Termalspor Başkanı Abdullah Gülakar da, takımlarının hedefini lig başlamadan belirlediğine vurgu yaptı. Termalspor’un ligde kalıcı olacağını ve Erzurum’u Avrupa’da temsil etmenin öncelikleri arasında olduğunun altını çizen Başkan Gülakar, “10 haftası geride kalan ligde takımımızın bulunduğu konum, ortaya koyduğu performans hepimizi mutlu ediyor. Süper lige yakışır bir ekip oluşturduğumuz için, şehrimizi ve bölgemizi bu ligde en iyi şekilde temsil ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz. İnşallah bu performansımız artarak devam edecek.” dedi.

BAŞKAN ORHAN’DAN TEBRİK

Aziziye Belediye Başkanı ve Termalspor Onursal Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, on haftası geride kalan süper ligde Termalspor’un ortaya koyduğu performanstan dolayı, oyuncuları, teknik heyeti ve yönetimi kutladı. Termalspor’un Erzurum’da ve bölgede spora ve sportif faaliyetlere yeni bir heyecan kattığının altını çizen Başkan Orhan, “Hentbol branşında mücadele eden ekibimizin üç yıllık maratonda sergilediği performans takdire şayandır. Üç yıl önce ikinci ligden başlayan yolulukta, bugün geldiğimiz nokta süper lig ve bu ligde de zirve yarışıdır. Bu durum bizim için, bize inananlar için büyük gurur ve mutluluk vesilesidir. Erzurum’u ve bölgeyi hentbolda marka değer haline getirdik. Emeği geçenleri, oyuncularımızı, yönetimimizi kutluyorum ve bize inanan, güvenen tüm taraftarlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkürü borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Termalspor, önümüzdeki hafta Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak.        

YORUMLAR

  • 0 Yorum