TSK, Afrin'de öldürülen terörist sayısını açıkladı!

ERZURUMŞEHİR/Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar en az 303 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği bildirildi.

TSK, Afrin'de öldürülen terörist sayısını açıkladı!
25 Ocak 2018 - 16:11

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla  Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup  teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü  üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan  Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan  hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye  ilişkin kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde  yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı  olarak icra edildiği vurgulandı.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait  barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil ve  masumların zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine  işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile  PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu  ve silah mevzisi olarak kullanılan 6 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan  uçaklar, emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana  kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 303 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ  terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Zeytin Dalı Harekatı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."(Milliyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum