Usta sanatçı vefat etti…

ERZURUMŞEHİR/Erzurumlu usta sanatçı Mükerrem Kemertaş tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Usta sanatçı vefat etti…
31 Mart 2018 - 14:04

Halk arasında ALS olarak bilinen Amyotrofik Lateral Skleroz hastalığına yakalanan ve uzun zamandır İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Türk halk müziğinin güçlü sesi Mükerrem Kemertaş’ı kaybettik.” 

Cenazesi 01-04-2018 pazar günü Öğlen namazına Mütaakip Bornova-Özkanlar Camiiden kaldırlacaktır.Erzurum Şehir gazetesi olarak merhuma Allahtan rahmet yakınlarına sabır dileriz.Başınız sağolsun.

Usta santaçı Mükerrem Kemartaş Kimdir.

1938 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Mükerrem Kemertaş, 1961 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği bünyesinde oluşturulan Doğudan Sesler Topluluğu’na katıldı. Bu topluluğun TRT Erzurum Radyosu için düzenli aralıklarla hazırladığı programlarda beş yıl boyunca yer aldı. 1966 yılında açılan sınavı kazanarak, Erzurum Radyosu’nda kadrolu sanatçı oldu. 1970 yılında TRT İstanbul Radyosuna tayin olan sanatçı, uzun yıllar çalışmalarını İstanbul’da sürdürdükten sonra, 1985 yılında İzmir’e yerleşti ve TRT İzmir Radyosu’nda görevine devam etti. 2003 yılında TRT’den emekli olan Mükerrem Kemertaş, sanat hayatı boyunca sayısız türkü ve uzun havanın tanınıp sevilmesine emsalsiz sesi ile katkı sağladı. Kemertaş için 2017 yılında vefa gecesi düzenlenmiş ve geceye Belkıs Akkale gibi çok sayıda ünlü isim katılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum