Vali Azizoğlu:'Geleceğin mimarları bugünün çiçekleri bu sıralarda yetişiyor'

ERZURUMŞEHİR/Erzurum’un Narman ilçesinde işadamı Hüsamettin Yavuz tarafından yaptırılan ilkokulun açılışında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Bu sıralarda geleceğin en büyük mimarları, doktorları, mühendisleri ve ilim adamları yetişecektir” dedi.

Vali Azizoğlu:'Geleceğin mimarları bugünün çiçekleri bu sıralarda yetişiyor'
29 Ekim 2018 - 13:05

Erzurum'un Narman ilçesinde işadamı Hüsamettin Yavuz tarafından yaptırılan ilkokulun açılışında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Bu sıralarda geleceğin en büyük mimarları, doktorları, mühendisleri ve ilim adamları yetişecektir” dedi.

Hayırsever işadamı Hüsamettin Yavuz tarafından Erzurum'un Narman ilçesi Koçkaya Mahallesi'ne yaptırılan Hüsamettin Yavuz İlköğretim Okulu düzenlenen törenle açılışı yapıldı.

Açılış programına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eski İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Eski Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, HSYK Üyesi Metin Yandırmaz, Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Devlete, eğitime yapılan yatırımı en kıymetli yatırım olarak gören kıymetli hayırseverimiz Hüsamettin Yavuz beyefendiye ilimiz eğitimine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bu tür hayırlı hizmetlerin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Hayırsever İş adamı Hüsamettin Yavuz, “Böyle bir günde bizlerin mutluluğuna ortak olan tüm protokolümüze ve hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu okulu yaptırırken vergiden düşmedim, 480 bin liraya mal oldu. Tamamen kendi öz sermayemizdir. Bu vesile ile vatandaşlık görevimizi yerine getirdik” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, okulların bir milletin yarınlarına yapılan önemli yatırımlar olduğunu söyledi.

Artık devletin en ücra köşelerine kadar hizmet götürdüğünü ifade eden Başkan Sekmen, “Eğitim yuvamızın şehrimize hayırlı olmasını ve mezun olacak çocuklarımızın devletimize milletimize hayırlı neferler olarak hizmet etmesini diliyorum. Devletimize, eğitime yapılan yatırımı en kıymetli yatırım olarak gören kıymetli hayırseverimiz Hüsamettin Yavuz beyefendiye ilimiz eğitimine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Aydınlık bir gelecek için eğitimin olmazsa olmazlardan olduğuna dikkat çeken Altınok, “Eğitimin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Çocuklarımızın daha iyi bir gelecek elde edebilmesi, yanlış yönlendirilmemesi, gelecekte devletimizin siyasi, bürokrasi ve iş hayatında görev alabilmesi için bu eğitim kurumları elzemdir. Hükümetimizde bu manada 16 yıldır Cumhuriyet tarihinde yapılan eğitim yatırımları kadar eğitime yatırım yapmıştır. Ancak bu memlekettin kaynaklarıyla zengin olan işadamlarımız eğitim alanında devletin eksik bıraktığı o açığı kapatmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Erzurum'da eğitime yapılan yatırımlarla ikili eğitimin artık ortadan kalktığına dikkat çeken Vali Azizoğlu, “Bu güzel köyde güzel bir eğitim yuvası yapılmıştır. Bu eğitim yuvasından geleceğimizin teminatı ve bugünün çiçekleri çocuklarımız eğitim görecek yetişecektir. Koçkaya köyünde bu eğitim yuvasını yapan, devletin imkân ve kabiliyetine destek olan Hüsamettin kardeşimize yatırımından dolayı teşekkür ediyorum. Bu sıralarda geleceğin en büyük mimarları, doktorları, mühendisleri ve ilim adamları yetişecektir. Eski okulun yerinde daha modern bir okul yapıldı. Artık öğretmenlerimiz çocuklarımızı iyi yetiştirecek ve Erzurum'da başarı sıralamasında Koçkaya Köyü ilkokulunu da görmek istiyoruz. Çocuklarımızın gözlerinde bu cevheri görüyorum. Artık Erzurum'da ikili eğitim bitti, eski okulları yıkıp yerine daha modern okullar yapıyoruz. Buna katkı sağlayan işadamlarımıza teşekkür ediyor, diğer hayırsever işadamlarımızın da bu yarışa katılmalarını diliyorum” dedi.

Kurdele kesiminin ardından Vali Azizoğlu protokol ile birlikte sınıfları gezdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum