'Yeni teknolojileri üreten, tüm dünyaya yayan bir ülke hâline gelmekte kararlıyız'

ERZURUMŞEHİR//Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Savunma sanayinde gösterdiğimiz başarı hikâyesini, sivil alanlara da aktarmak için kolları sıvadık. Artık yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız. Bu teknolojileri üreten, tüm dünyaya yayan ve kendi koyduğu standartları kabul ettiren bir ülke hâline gelmekte kararlıyız” dedi.

'Yeni teknolojileri üreten, tüm dünyaya yayan bir ülke hâline gelmekte kararlıyız'
30 Aralık 2019 - 16:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA’nın 2019 yılı ödüllerinin takdim edildiği törene katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan bilim insanlarını tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

 
“BİLGİYİ VE TEKNOLOJİYİ ÜRETMEYEN ÜLKELERİN, GELECEĞİN DÜNYASINDA İŞİ ÇOK ZORDUR”

Konuşmasında, bilgiyi ve teknolojiyi üretmeyen, bunları en iyi şekilde kullanamayan ülkelerin, geleceğin dünyasında işlerinin zor olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ürettiğimiz bilgiyle, kendi hedeflerimize ulaşmanın yanında tüm insanlığın refahına da katkıda bulanacağız. Millî Teknoloji Hamlemizin amacı da işte bu süreci desteklemektir. Bu amaçla ülkemizi, dünyadaki tüm bilim insanları için çekim merkezi hâline getirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
“Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı” ile oldukça vizyoner ve yenilikçi bir mekanizma oluşturduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çağrımıza dünyanın dört bir yanından başvuru aldık. Alanın en iyisi küresel şirketlerden ve dünyanın en iyi üniversitelerinden araştırmacılar Türkiye’ye gelip, bizim kurduğumuz altyapılarda çalışmayı tercih ettiler. Hâlihazırda 98’i Türk, 29’u yabancı olmak üzere, 127 üst düzey araştırmacı bu programdan faydalanıyor. Gelen araştırmacıların kendi ekiplerini kurmalarını da temin ediyoruz” dedi.
Desteklenen her bir araştırmacının beşer doktora öğrencisi yetiştireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu doktora öğrencileri de yerli ve millî teknolojilerin geliştirilmesi çalışmalarında yer alacaklar. Böylece adım adım hedeflerimize yaklaşmış olacağız.”

“SAVUNMA SANAYİNDE GÖSTERDİĞİMİZ BAŞARI HİKÂYESİNİ, SİVİL ALANLARA DA AKTARMAK İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Geçen Cuma günü, Gebze’de iki tarihî anın birlikte yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle, Bilişim Vadisi’nin resmî açılışını gerçekleştirdik. Vadimiz 200 bin metrekare kapalı alanıyla, ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi hüviyetine sahiptir” dedi.
Savunma sanayinde gösterilen başarı hikâyesini, sivil alanlara da aktarmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız. Bu teknolojileri üreten, tüm dünyaya yayan ve kendi koyduğu standartları kabul ettiren bir ülke hâline gelmekte kararlıyız. İşte Bilişim Vadimiz bu noktada kritik bir rol üstlenecek” diye konuştu.
Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin de Gebze’de şekillendirilmiş olmasının, doğru yolda ilerlendiğini gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geliştirilen otomobillerin ilk gösteriminin de aynı gün yapıldığını hatırlatarak, “Gerçekten gurur verici, ümit verici, her türlü takdire layık bir çalışmanın gerçekleştirildiğini gördük. İnşallah, aynı azim ve kararlılıkla devam edilerek, belirlenen tarihte üretime de geçilecektir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum