Yeni yargı paketi bugün Meclis'e sunulacak

ERZURUMŞEHİR/AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Yargı Strateji Belgesi'nin 39 maddeden oluşan ilk paketini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz'' dedi.

Yeni yargı paketi bugün Meclis'e sunulacak
30 Eylül 2019 - 14:06

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis'te açıklama yaptı.
Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle:
''Yargı Strateji Belgesi'nin 39 maddeden oluşan ilk paketini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Yaptığımız görüşmelerde muhalefet partilerinin çok ciddi eleştirileri yok. Paket, çok olumlu bir paket. Belli suçlarda basit yargılama usulünü getirmiş olacağız. Uzun tutukluluk sürelerine son vereceğiz. Hukuk fakültelerinden mezun olanlar hukuk mesleklerine giriş sınavına girecekler buradan en az 70 puan almak zorundalar. Bu sene hukuk fakültelerine girenler dahil olmayacak. Paketle 15 yıllık avukatlara yeşil pasaport geliyor.

DEPREM TOPLANTISINA DAVET POLEMİĞİ

(İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) Davet edilmedi gibi bir mesele yanlış kendisi davet edilmiştir kendisi katılmamıştır. İstanbul halkından özür dilemelidir. Bu tip şımarık hareketlerin peşinden koşmayın. Tavsiyemiz İstanbul'un sorunlarına eğilmesidir.

SU ÜRÜNLERİYLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİ

Su ürünleri ile alakalı kanun teklifimiz 19 maddeden oluşmaktadır. Amacımız balık varlığımızı sürdürülebilir hale getirmek. Marmara'da Karadeniz'de ve boğazlarda ışıkla avlanmayı yasaklıyoruz. Bunda ısrar edenlere yaptırımlarımız ağır olacaktır. Tekrarı halinde avlanma araçlarının el konulmasına kadar gidecek süreci başlatmış olacağız.''(NTV)


YORUMLAR

  • 0 Yorum